Ясінянська громада отримала від ПРООН два кущорізи

Ясінянська селищна рада отримала обладнання від Програми розвитку ООН у рамках проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», який фінансується урядом Великобританії.
Цього разу для підвищення економічного потенціалу у нашій громаді, ПРООН надав два кущорізи вартістю понад шістдесят тисяч гривень. Ця допомога передбачає створення нових робочих місць у громаді і наразі ми працюємо над цим.
Опісля потужними кущорізами будуть користуватися вівчарі на полонині для розчищення чагарників та заготівлі сіна на зимовий період.

Позаяк на високогір’ї вівчарство — стратегічна галузь, то підтримка міжнародних парнерів цього традиційного промислу має неабияке значення.

До 2027 року за сприяння європейських донорів плануємо побудувати базову мережу родинних вівчарних господарств загальною чисельністю поголів’я 16 200 овець.

Постійно зайнятими повинні бути 648 осіб, а використання земельних ділянок, не придатних для ведення сільгоспробіт, має дійти до 1620 гектарів.

Наразі Ясінянська селищна рада висловлює щиру подяку #UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, координатору та волонтерам Програми розвитку ООН, керівництву та працівникам профільних департаментів Закарпатської ОВА за підтримку наших ініціатив та допомогу у цей надскладний для країни час.

Наша громада залишається відкритою до співпраці та реалізації спільних ініціатив.